2010. szeptember 30., csütörtök

Mégiscsak nyertem.


Eta volt olyan aranyos és játékba vitte lúdanyóját/libuskáját, amit nem talált méltónak a versenyre nevezni! Mondanám, hogy "De jól tette!" Csak így történhetett meg, hogy az enyém lett. Bölcsességet, higgadtságot sugározva ül az ablakban. Mellé pedig ajándékozott egy "zsebakármit", hogy legyen mit gyömöszölnöm a zsebemben a majmocskám helyett, amit képzeljétek, aznap elveszítettem, amikor meghorgoltam.

2010. szeptember 28., kedd

Eredményhirdetés- amigurumi készítés

Éééééés dobpergés, 15 perccel múlt éjfél, lejárt a szavazás határideje.

Akkor felfedem a versenyző alkotások készítőit (holnap be is linkekem): Eta, FKriszti, Hordosv, Karina, Bubi, Kósa Andi, Kri, Micuska, Natti, Jandó, Pósa Zsuzsa, Vadkonkoly, Hencsilli, Jutka
Nagyon köszönöm nektek, és mindenkinek gratulálok!!!!

Viszont győztes csak egy van, aki elsöprő győzelmet aratott : a 12-es versenyző, vagyis Vadkonkoly cicája (58 szavazat)
Duplán gratulálok, mert ezzel te nyerted meg a csodás horgolófonalakat is. (A részletekkel kapcsolatban kereslek majd.)
Azért írom a többieket is:

2.) a 3-as, vagyis Hordosv bicikliző nyula (24 szavazat)
3.) holtversenyben a 6-os és a 7-esa, Kósa Andi dínója és Kri gyümölcs legye (18)
4.) az 1-es, vagyis Eta Mirrmurrja (13)
5.) az 5-ös, vagyis Bubi cicái (12)
6.) a 4-es, vagyis Karina órája (8)

remélem nem haragszotok meg, de innen már nem írom külön-külön, mert csak 1-1 pont választotta el őket, de senki nem maradt szavazat nélkül :))):

11es - Pósa Zsuzsa pillangója, 14es -Jutka almája, 13as - Hencsilli bocija, 10-es Jandó kutyája, 2-es FKriszti macija, 8as - Micuska majmocskája, 9-es Natti nyuszija


Csak egy személyes dolog még a versennyel kapcsolatban. Nagy élmény volt, tényleg. Tudtam, hogy nyerni biztos nem fogok, de azért küzdöttem. És remek érzés, hogy azért volt, akinek az enyém tetszett legjobban ennyi gyönyörű dolog közül. Szinte hihetetlen, de nagyon örülök. :) Erre mondják, hogy nem a győzelem a fontos.

Köszönöm mindenkinek a versenyt és a szavazást! További jó horgolást mindenkinek!

2010. szeptember 27., hétfő

Állat világ sapikon

Ezt a három sapit megrendelésre készítettem...
 
 
nyuszika...



 méhecske...


bogarka...

sapi, csáposan

Kicsi fiamnak horgoltam egy sapkát. Kicsit őszies, kicsit bogaras, méhecskés. Igy két csáp is odakívánkozott.



Azt hiszem, már elég jól forog a horgolótű a kezemben és még mindig csodájára járok, hogy mennyi aranyos dolgot lehet horgolással készíteni.

Andi

2010. szeptember 26., vasárnap

Szív

Többen is kérték a szívmintát magyarul, hát íme az én verziómban:


Szív minta:

(Az eredeti angol leírásban 4,5 mm-es tűvel horgolták, és persze a hozzá illő vastagságú fonallal. Én 1,25-ös tűvel dolgoztam és hímzőfonalat használtam hozzá. Így lett az én szivecském alig 2 cm. És amit még változtattam, az az, hogy az eredeti leírásban 5 láncszemet kell körré formálni, és a szemek mindegyikébe egy-egy rövidpálcát horgolni. A fonalam vékonysága miatt én úgy kezdtem (hogy ne legyen túl nagy a lyuk), hogy 2 láncszemet horgoltam, majd az első láncszembe horgoltam bele az 5 rövidpálcát. De aki vastagabb fonállal kezdi, annak az eredeti megoldást ajánlom.)

lsz- láncszem

rp- rövidpálca

1. sor: 2 lsz, az elsőbe 5 rp (5rp)

2. sor: minden rp-ba 2 rp (10rp)

3. sor: minden 2. rp-ba 2 rp (15rp)

4. sor: mindegyik rp-ba egy-egy rp (15rp)

Ezzel megvan a szív egyik dombocskája. Dolgozzuk el a fonalat és készítsünk még egy ugyanilyen dombocskát.

Majd illesszük össze a 2 dombot egy rövidpálcával. Ezután pedig a 2 dombot együtt horgoljuk körbe, összesen 30 rövidpálcával. Ez az 5. sor. (30rp)

6. sor: rp a következő 5 rp-ba, egyet fogyasztunk, rp, egyet fogyasztunk, rp a következő 10 rp-ba, egyet fogyaszunk, rp, egyet fogyasztunk, rp a következő 5 rp-ba. (26rp)

7. sor: ( rp a következő 4 rp-ba, rp, egyet fogyasztunk, rp, egyet fogyasztunk, rp a következő 2 rp-ba, egyet fogyasztunk) ezt megismételjük kétszer.(20)

8. sor: rp a következő 2 rp-ba, egyet fogyasztunk, rp a következő 2 rp-ba, egyet fogyasztunk, rp a következő 4 rp-ba, egyet fogyasztunk, rp a következő 4 rp-ba, egyet fogyasztunk, rp a következő 2 rp-ba. (16 rp)

9. sor: rp a következő 2 rp-ba, kettőt fogyasztunk, , rp a következő 4 rp-ba, kettőt fogyasztunk, rp a következő 2 rp-ba (12rp). Ezután megkezdjük a szív kitömését, én gyapjút használtam. A kis lyukon elég nehéz volt betuszkolni a gyapjút, pincettával dugdostam bele.

10. sor: (rp a következő 4 rp-ba, egyet fogyasztunk) ezt megismételjük kétszer. (10rp)

11. sor: (rp a következő 3 rp-ba, egyet fogyasztunk) ezt megismételjük kétszer. (8rp)

12. sor: (rp a következő 2 rp-ba, egyet fogyasztunk) ezt megismételjük kétszer. (6rp) Fejezzük be a horgolást, fűzzük tűbe a cérnát, tűzzük át a szivet a két domb közé érve, és a két dombocska közötti hézagot pár öltéssel varrjuk össze.

Ez nagyon szabad fordítás, én sem tudok jól angolul, de ha a rövidítéseket ismered, akkor sinen vagy. Általában a leírásokhoz megadják a rövidítésjegyzéket is, és abban, ha egy szó ismeretlen, megnézem a google translate-ben. Így már meg is van oldva a rejtvény. Csináltam már így mintát spanyolból is…

Ha hibát találtok kérlek jelezzétek (hajnali 2kor írtam le… :D )!

Horgolt sapkák, baktus, és sok-sok fonal :)

Bár régóta nem írtam a blogba, olvasni olvaslak benneteket, és gyönyörködöm az alkotásokban. :) Így nyár vége, ősz elejére nálam is előkerültek a horgolótűk, öt sapka, egy táska és egy horgolt baktus (  úgy jártam, mint múltkor a kendővel, akkor Annás előzött meg a bejegyzéssel, most pedig Bubi, de azért én is megmutatom, hogy sikerült a darab : ))  )került ki a kezeim alól. Sajnos az utolsó pillanatban gondolkodtam, így csak három sapiról és a baktusról tudtam fényképet készíteni. ^^"











Az első kettő erp-val készült, az utolsó félpálcával, mindegyik alját kispálcával fejeztem be. Akrik és akril-gyapjú keverék fonalakból készültek a sapkák.










( Azt hiszem, hogy itt már jobban látni a mintáját. :) Csak katt a képre. ^^ )

Itt kispálcával dolgoztam végig, hadd ne mondjam, mennyire untam a végére. :D Mindig a szem felém eső részébe horgoltam, azért lett ilyen szép csíkos. :) A méretei: 105*23 cm. Red Heart Bellából készült, ez az egyik kedvenc fonalam. :)

És ma még jött egy kis meglepetéscsomag is, az egyik családi háztartásból átkerült hozzám 37 gombolyag csuda szép fonal, 5 és 10 dkg-os kiszerelésekben, világos lila, sötét lila, fehér, piros, bordó, barna, igazi színkavalkád. :) Lesz miből horgolni, azt már látom. :))

Újabb csíkos nyúl :)

Úgy látszik,valami fertőző jelenség a csíkos nyúl készítése.
Én is megkerestem Krisztát,és kértem az engedélyét,segítségét,hogy a csíkos nyulak készítésében követhessem őt.
A miénk kicsit nagyobb lett,mert az arányait nehézkesen tudtam követni.A kivitelezés sem a legjobb,kicsit átlátszik a tömőanyag.Talán dupla szállal csinálnám a következőt..
A sikere mindenesetre nagy volt.






http://petrateszabi-csilla.blogspot.com/

Nyúl

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, ha feltűnt... :-)))
A maci után (hirtelen nem is tudom, hogy mikor mutattam) sok-sok mamusz, táska, sál, bébicipő, takaró, tavaszi majd őszi sapi készült. Most íme megmutatom Barka Talizmán-Szivárvány nyulamat. Ajándékba készült, már a következőnek is van gazdája...
Egy amerikai minta után készült, eredetiben egyszínű, ezzel a színátmenetes fonallal egész más karaktert kapott. Színes egyéniség lett. :-)
Száraz tények a nyusziról: 27 dkg Szivárvány, 3,5-es tű, 8 dkg kártolt gyapjú, 2 fekete gombszem (ez nem EU-konform bababiztonság szempontjából), feje búbjától a sarkáig 40 cm + 20 cm fül.



2010. szeptember 25., szombat

Nem bírtam ki...


...hogy ne mutassam meg. Ez a 2 cm-es szivecske alkotóeleme lesz valaminek. Hogy minek, az még titok, és hogy kinek, az meg mégnagyobb titok :-D A mintát Mia Zamora Johnson készítette, és letölthető innen. Ha valakinek gondot okoz az angol, akkor szívesen elküldöm magyarul... Megyek is, horgolom a következőt...

2010. szeptember 24., péntek

Fules sapi

A hét elején egy nagyon kedves blog barátnom Zsusza felajánlotta hogy adna nekem egy nagy csomag fonalat mivel  o már nem veszi neki hasznát...hát persze hogy elfogadtam:-) És ezekbol a csodás fonalakból készult ez a színes fules sapi...írtó egyszeru elkészíteni és szerintem nagyon mutatós és meleg téli sapka. Fiúknak és lányoknak eggyaránt. Még gondolkozom azon hogy ne-e varjak bele bélést...

Amúgy nagyon megéri ellátogatni Zsuzsa blogjára...egyszeruen gyonyoruuuuu.



 
 
 

Falevelet szeretnék horgolni

Tud valaki segíteni?
Valami ilyesmire gondoltam (csak ez kötött, és kötni nem tudok :-D). Köszi előre is!

2010. szeptember 23., csütörtök

Amigurumi készítő játék - versenyzők

Elnézést, hogy kicsit hosszú volt a várakozás, de végre itt vannak a pályaművek. Mondhatom, egyik jobb, mint a másik. :)

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki játszik, és készített valami alkotást.

Számozva, név nélkül teszem őket csak fel. Így is lehet rájuk majd szavazni - 5 napig (szept. 28. éjfél).

Sőt, remélem nem haragszotok meg, ha a versenyzők nevét sem írom itt ki, majadjon az is titok a szavazás végéig. Talán még fokozza az izgalmat, és kíváncsibban várjátok majd az eredményhirdetést. Annyit elárulok, hogy a versenyzők között van profi és teljesen kezdő is.

ui: Bocsánat, valahogy két versenyző ismeretlen okok miatt lemaradt, de most őt is pótoltam, úgyhogy remélem mindenki megvan. :) Így meg nem engedi  módosítani a szavazatokat, úgyhogy nullázódott. Bocsánat, de az eddigiek nem vesztek el: 3.-8, 4.-2, 6.-2, 7.-1, 8.-1 10.-1, 11.-2, 12.-7.

Itt is vannak művek:

1.

2.


3.

4.


5.


6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

Csupa gombóc

Amikor az elso gombócos sapit készítettem még nem is sejtettem hogy mennyire "kapóssak" lesznek:-)
Itt vannak a legújabb gombóckák...és még egy karácsonyi darab is...amúgy az a kedvencem:-)


2010. szeptember 22., szerda

Hahó!!!!!! ma vége a játéknak

Kedves amigurumi készítő Játékosok!

Ma éjfélig még elküldhetitek a munkátokról a képet, hogy részt vehessetek a játékban. Ne maradjatok le, már csak a játék kedvéért is megéri szerintem az egész.

A sok-sok jelentkező közül eddig csak 10 képet kaptam, és 2 lemondást. Ha mégsem sikerül elkészülni, kérlek, legalább jelezzetek, hogy ne is várjam. Persze még van pár óra a határidő lejártáig.

Ha minden jól megy, a képeket holnap tudom feltenni összesítve, és akkor kezdődhet majd a szavazás is. :)

Kutyás táska

Először is nagyon szépen köszönöm Elinának a kutyus leírását. Nem volt egyszerű dolgom, mert nehézségeim vannak még a minta olvasással..ezért jócskán eltértem tőle, de szerintem ez nem is lényeges. Azért kéretik nem összehasonlítani a profi horgoló munkájával:-))Petimnek varrtam egy tarisznyát farmerből és arra varázsoltam rá a horgolt kutyust. Kicsit alátömtem vatelinnel, hogy 3 D-s legyen.

Még képek www.vargaannus.blogspot.com

sajnos nem engedi máshogy betenni a linket:(

2010. szeptember 20., hétfő

Horgolt BAKTUS



Horgolt baktus, bővebben a blogomon.

Blokkolás

Már többször volt erről szó, úgyhogy arra gondoltam, hogy készítek hozzá egy kis útmutatót.

Segédeszközök:
  • egy alátét. Én itt szigetelő polifoamot használok. Minden barkácsboltban árulják, nagyjából ezer forint és 8 vékony, 50*50 centis lapot adnak ezért. Ha akad a hapi-tapi néven futó játék otthon, kitűnő felhasználási lehetőség!
  • egy régi törölköző, lehetőleg ne fogjon.
  • jó sok gombostű. Olyanra lesz szükség, ami biztosan nem rozsdásodik. Én kerülöm a cash & carry-kben árultakat, ezen a téren biztosra megyek, megbízható márkát használok. (Rövidáru boltokban tudnak segíteni.) (A rozsdásodáson túl, beleakadnak a kelmeszálak is. Nincs bosszantóbb a kihúzott szálaknál...)

Az alátétet beterítjük a törölközővel, aminek az a célja, hogy a nedvességet magába szippantsa. Ezután kimossuk, vagy csupán átöblítjük a kész művet, és jó alaposan meg-meghúzva ráterítjük a törölközőre. Ezután a gombostűkkel megtűzzük. 


A példámban 4 réteg lapot használtam, ezen nem megy át egy gombostűm sem, de, ha nagyobb darabot kell kifeszíteni, akkor ajánlatos vigyázni arra, hogy egyrészt ferdén szúrjuk le a tűket, másrészt ne szúrjuk át az alátétet - csúnya karcolásokat véshetünk a parkettába, bőrgarnitúrába, stb.